2018 Türkiye DownHill Şampiyonu Burak Uzun!

Uluslararası Downhill Bisikleti Kupası, Erciyes Dağı’nda bulunan Erciyes Bike Park’ta düzenlendi. Kayseri Erciyes A.Ş tarafından Uluslararası Bisikletçiler Birliği – UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun işbirliğiyle Erciyes’te 3’üncü kez düzenlenen yarışta birinciliği Uluslararası kategoride Rumen Istvandi Akos, Türkiye Şampiyonası’nda ise Burak Uzun kazandı.

Türkiye’nin ilk ve tek downhill bisiklet parkurlarının bulunduğu Erciyes Bike Park yine Uluslararası Downhill Bisikleti Kupası’na ev sahipliği yaptı. Almanya, Hollanda, Endonezya, Romanya, İran, Türkiye olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından toplam 100 sporcunun yarıştığı kupa, 2 gün antrenman ve 2 gün yarış olmak üzere 4 gün sürdü. Uluslararası Bisiklet Federasyonu UCI’nin gözetiminde düzenlenen yarış, Türkiye Downhill Şampiyonası ve Uluslararası Bisiklet Federasyonu UCI’nin C2 Downhill kategorisinde gerçekleşti. Bu yıl Erciyes’te 3’üncü kez düzenlenen uluslararası organizasyonda, C2 Downhill kategorisinde erkeklerde Rumen Istvandi Akos birinci, İranlı Hossein Nikzadeh ikinci, Türk sporcu Burak Uzun da üçüncülüğü kazandı.

Türkiye Downhill Şampiyonası’nda ise erkeklerde Burak Uzun birinci, Emirhan Eroğlu ikinci, Ramazan Emre İçöz üçüncü olurken; master erkeklerde birinciliği Bünyamin Türk, ikinciliği Vehbi Taşkıran, üçüncülüğü Kadir Erduru elde etti. Downhill büyük kadınlar da ise Asuman Burcu Balcı birinci geldi. Müsabakalarda dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu, Gençlik ve Spor İl Müdür Murat Eskici takdim etti.

Burak Uzun kimdir?

Freeride ve Dirtjump bisikletleri alışılmışın dışında kullanan Burak, ortaya izlemesi keyif veren görüntüler çıkarıyor. Ayrıca bu anları paylaştığı bir Youtube kanalına sahip. “Freeride/Dirtjump içeriklerini bir de benden görün istedim.” diyerek yaşadıklarını paylaşmaya başlayan Burak, kısa sürede büyük bir kitleye sahip oldu. Ayrıca Instagram‘da da paylaşımlar yapıyor. Türkiye Downhill Şampiyonluğu da Burak için ilk değil, 2016 yılında da kürsünün en üst basamağında yer aldı. Kendisi, yarış anının videosunu da Youtube kanalında paylaştı. Burak’ın yaşadığı heyecana ortak olmak istiyorsanız videoyu izlemenizi öneriyoruz. Kendisine spor kariyerinde uzun ve başarı dolu yıllar diliyoruz. Tebrikler Burak!