Categories: KAMPMACERA REHBERİ

Kamp malzemeleri listesi – Yanımızda neler olmalı?

Kampa giderken unutulmaması gerekenleri sizler için sıraladık. Özellikle yaz kamplarında bu ekipmanlar ile yolda kalmayacağınıza inanıyoruz. 

 

Kamp çantası: Çanta seçimi oldukça önemli, kilolarca yükü, saatlerce sırtınızda taşıyacağınızı düşündüğümüzde, sağlam ve ortopedik çanta seçimi büyük öneme sahip. Vücudunuza uygun, konforlu ve sağlam çantalar almaya özen gösterin. Yaz kamplarında 45-0 litrelik çantalar yeterli olurken, kış kampları için daha büyük çantalara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Çadır: Kamp yapacağınız bölge, hava durumu, sıcaklık gibi farklı faktörlere göre çadır seçimi yapmalısınız. Yaz aylarında kullanım için 3 mevsimlik çadırlar yeterli olurken, kış aylarında 4 mevsimlik çadırlara yönelmek gerekebilir.

Uyku tulumu: Vücut sıcaklığınızı koruması için doğru uyku tulumu seçimi çok önemli. Uyku tulumları kullanılacak ortam derecelerine göre sınıflandırılıyor.

Bıçak, çakı: Olmazsa olmazlardan biride kesici aletler. Özellikle fonksiyonel modelleri tercih ederek, kullanım alanlarını çeşitlendirebilirsiniz.

Fener, kafa lambası: Karanlıkla etrafı görebilmek, işlerinizi yaparken ortamı aydınlatmak için fener fazlasıyla gerekli. Ayrıca ellerinizi daha rahat kullanmak için kafaya takılan modelleri de kesinlikle öneriyoruz.

Balta: Ateş yakmak için gerekli odunları toplamada faydalı olacaktır (birkaç gecelik faaliyetlerde mecburi olmadığını düşünüyoruz).

Hamak: Keyfine düşkünler için güzel bir seçenek.

Katlanabilir sandalye: Yine şart olmayan ancak konforu arttıran parçalardan biri.

Matara: Su alımı çok önemli. Tek kullanımlık ürünleri kullanmaktan kaçının.

Powerbank: Telefon, fener, GPS gibi aletleri şarj etmek için faydalı olacaktır.

Poşetler: Çöpleri doğada bırakmıyoruz 🙂

Kalem, kağıt

Çakmak, kibrit, magnezyum çubuğu

Güneş kremi: Yaz kamplarında yanıp, kül olmamak için tercih edilebilir 🙂

Tuvalet kağıdı: Temizlik şart!

Havlu: Çok ufak ve emici modelleri almaya dikkat edin.

Nemlendirici krem: Dudak ve eldeki kuruma ve beraberindeki çatlakları engellemek için.

Kamp ocağı: Benzinli, kartuşlu, alkollü gibi farklı modeller mevcut. Başlangıç için kartuşlu ocakları tavsiye ediyoruz.

Tencere seti: Tercihen çelik olması, daha sağlıklı olacaktır.

Bardak

Çatal, kaşık 

İlk yardım çantası

 

Kamplarda deneyim kazanarak, listeyi kendinize göre kişiselleştirmek mümkün. Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmaktan çekinmeyin.

 

Selman @selmanbozkir

Selman, teknoloji ve doğa sporlarıyla ilgilenmeyi ve seyahat etmeyi seviyor. Yeni kültürler gözlemlemekten ve öğrendiklerini de insanlarla paylaşmaktan da fazlasıyla keyif alıyor.

Recent Posts

Elektrikli Bisiklet Almak Mantıklı mı?

Elektrikli bisikletler, elektrik motorları ve batarya teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte hayatımızda önemli bir yer ediniyor. Elbette bu da beraberinde elektrikli…

10 ay ago

Alba City 2 ile Geçen İki Ay

Yaklaşık iki aydır aktif şekilde City 2’yi sürüyoruz. Bu sürede bisikleti çok farklı yollarda ve koşullarda deneyimleme şansı elde ettik.…

10 ay ago

Alba’nın Yeni Tanıtılan Elektrikli Bisikleti City 2 İlk izlenimler

İlk olarak bu yazıyı yazdığım günden bir hafta öncesinde Alba City 2 ile tanıştık. Kutu açılımı ve ilk izlenimlerle ilgili…

11 ay ago

Leatherman Bond İncelemesi

Leatherman markasının İngiltere kanunlarına uygun olarak ürettiği bir multitool. Elbette kanunlara uygun olması polisle yaşayabileceğiniz problemleri önlemiyor. Örneğin bir polis…

12 ay ago

Caberg Horus Çene Açılır Kask İncelemesi

Caberg yıllardan beri çok dikkatimi çeken bir markaydı. İlk dikkatimi çekmesini sağlayan elbette Türkiye’de polislerin kafasında görmeye alışık olduğumuz ‘Duke…

1 sene ago

Caberg Avalon Kapalı Kask İncelemesi

Avalon, bir senedir deneyimlediğim bir kask. İlk olarak bir İtalyan markası olan Caberg firması tarafından üretiliyor. Caberg ülkemizde çok fazla…

1 sene ago